marți, 10 august 2010

Despre... desen


Pentru ca tot ma apucasem sa desenez, m-am gandit sa si scriu despre felul in care ma exprim eu prin... arta.

De mica mi-a placut sa desenez si sunt sigura ca acest dar, daca pot sa-i spun asa, l-am mostenit de la tatal meu. Am inceput sa fac grafica acum doi ani, atunci m-am si apucat serios de desenat, la insistentele unei prietene.
Probabil cei cu literatura au o mare satisfactie cand isi vad cuvintele cum "curg" de-alungul tastaturii... Pentru noi, cei cu desenul, satisfactia e cand vezi cum o schita de cateva linii ajunge sa arate cu totul altfel decat era la inceput; felul in care mana, prin intermediul creionului, al pensulei sau al stiloului creeaza umbre care mai apoi transforma foaia alba din fata ta in portrete sau naturi statice.

Ca sa nu mai spun de sentimentul pe care il ai atunci cand toata munca depusa a ajuns la stadiul in care poti sa spui, dupa o multime de retusari, creioane ascutite si maini murdare, ca acel stadiu e "The End".


"Drawing is the honesty of the art. There is no possibility of cheating. It is either good or bad." - Salvador Dali


3 comentarii:

  1. Stii...practic imaginile ar trebui sa ajunga mai repede la suflet,sa fie receptate si intelese mai usor.Si totusi,cuvintele au mai mare impact asupra oamenilor.Te-ai intrebat vreodata de ce?

    Literatura e cea mai curva dintre arte.
    Respect pentru arta vizuala si pentru cea auditiva.Muzica si desenul (sau pictura) ar trebui tratate altfel,dar cum poti face sa simta niste suflete mediocre?

    Astept sa ma mai impresionezi.Si nu doar pe mine.Mi-ar placea sa vad foarte mult un desen care sa ma faca sa simt ca traiesc:)
    Poate iti da de gandit asta.

    Cu drag,Alin:)

    RăspundețiȘtergere
  2. buna , sunt elev lal iceul de arte plastice timisoara si ma bucur cand intalnesc oameni(persoane)care intr-un anumit fel ma inteleg ,si se observar prin arta vizuala sentimentele unei persoane ,trairile pe care aceasta persoana le duce zi de zi .Ma gasesti (daca vrei ) pe id littlemonster_ady@yahoo.com

    Cu drag si admiratie Adi

    RăspundețiȘtergere