sâmbătă, 8 ianuarie 2011

După toamnă…PRIMĂVARĂ

Ei bine ştiu că nu aceasta este ordinea, însă ideea fotografiei este absolut interesantă. La prima vedere nu exprimă altceva decât melancolia timpului ce trece. De fapt, de obicei toamna ne inspiră tristeţe şi depresie, nu doar din cauza vieţii care se pierde sub privirile noastre, dar şi a atmosferei lipsite de haz pe care ne-o aduce odată cu venirea ploilor.

Acest peisaj nu numai că sfidează natura şi ciclul ei, dar dă impresia unui haos al universului pentru că planurile sunt delimitate pe culori, nu tocmai conform regulilor primăvara este suspendată în copaci, în timp ce toamna este pe terminate în planul de jos. Ordinea este încă dominantă, pentru că băncile perfect aliniate sfidează dezordinea pe care autorul a vrut să o impună prin schimbarea culorilor.

Nu stiu ce credeţi voi, dar părerea mea este că dezordinea ne scoate din rutină. Chiar dacă la prima vedere peisajul este cu totul liniştit, ‘gândurile’ autorului nu sunt tocmai subtile: Răstoarnă anotimpurile prin culori.



De Alexandra si Madalina

5 comentarii:

  1. Foarte interesantă și sugestivă fotografia! Exprimă „normalitatea” prezentului, haosul în care nu ne deranjează să trăim...
    Nu știu dacă aceasta era tema fotografiei, dar fiecare o înțelege cum o vede.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tema fotografiei este reprezentata de natura care se opune normalitatii, rutinei, iese cu totul din anonimat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fotografia este, într-adevăr interesantă şi profundă prin ea însăşi.

    După cum Dust a afirmat mai sus, fiecare o înţelege cum vrea. Personal văd tema ca fiind reprezentarea vieţii în moarte, o moarte necesară. Aşa cum sămânţa trebuie să moară ca să se nască floarea şi cum omida trebuie să moară ca să se nască fluturele, aşa şi copacii mor în toamnă pentru a (re)naşte primăvara, lepădaţi fiind de vechile şi folositele frunze şi înfăşaţi în noul frunziş.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut! Ai dreptate Mircea, dar in poza e total invers. Asta am vrut sa accentuam: e posibil si o abatere de la reguli.

    PS: Nu sunt gata sa iti dau cartea inapoi. (Educatie fundamentala)

    RăspundețiȘtergere
  5. Depinde ce şi ce fel de reguli sunt.

    PS: Nu-i nimic, nu cred că e cineva.

    RăspundețiȘtergere