luni, 4 octombrie 2010

Réveille-moi


Desi nu face parte oficial din seria Neoclassic Alice, il consider inclus. Este oarecum recent, avand in vedere numarul desenelor mele din ultima vreme. I-am pus titlul
Réveille-moi (Trezeste-ma).

A fost, defapt, realizat pentru acele cateva texte. Nu imi apartin, sunt versuri ale melodiei Lolitawork Libretto (a cantaretei japoneze Kanon Wakeshima), si desenul a fost facut pentru a le include. Celelalte elemente sunt simbolice, fara legatura directa cu textele, dar obisnuite in desenele mele.
Voi pune traducerea textelor, desi, probabil, nu se observa suficient. Sper ca nu vor fi greseli, desi priceperea mea la franceza este limitata. Asadar:

"Rends-moi le temps passé" - Da-mi inapoi timpul trecut (fundal)
"Aides-moi" - Ajuta-ma (titlu verde, sus)
"Arrêtes!" - Opreste-te! (titlu roz, dreapta, sus)
"T'entends, ma chérie(?)" - Ma auzi, draga mea(?) (text albastru, dreapta, sus)
"Moi qui (je) suis dans mon rêve" - Eu care sunt in visul meu (text portocaliu, centru)
"Ma chérie" - Draga mea (text albastru, centru)
"Silence" - Tacere (titlu mov, jos)
"Je te veux" - Te vreau (text rosu, jos)

Pe langa ce am scris mai sus, ar ramane titlul, "Réveille-moi ", tradus "Trezeste-ma", ca text lipsa in desen. Este ultimul vers al melodiei, acesta fiind motivul pentru care l-am folosit in acest scop. Este unul dintre singurele desene din serie care contin culori, nu doar alb-negru. Alice m-a certat pentru culoriile alea...

Un comentariu:

  1. t'entends - te aud
    tu m'entends - ma auzi

    Este desenul meu preferat, nu ca celelalte nu ar fi dragute, dar acesta este mai haotic intr-un fel. Este interesant si cum ai inclus melodia in desen. Bravo.

    RăspundețiȘtergere