marți, 28 septembrie 2010

Neoclassic Alice


In regula, primul meu desen aici...

Este unul dintre primele create in seria "Neoclassic Alice", facuta pentru un vernisaj cu aceeasi denumire pe care l-am avut acum o vreme. Lucrarile vor fi asemanatoare prin elemente si, eventual, prin simbolistica. Toate vor avea o referire mai mult sau mai putin pronuntata si directa la povestea "Alice in Tara Minunilor", sau cel putin o varianta "neoclasica" a acesteia pe care am creat-o in jurul propriei mele Alice. Voi pune lucrari din seria aceasta, pentru inceput, si incep cu acesta.

Initial, ar fi fost un potret al unui personaj dintr-un anime (desen animat japonez), dar am derivat de la subiect, adaugand propriile elemente. Denumirea este, totusi, "Portrait of Barasuisho" (Portret al lui Barasuisho), pentru ca am vrut sa pastrez referirea la personaj.

Nu am o tehnica foarte complicata sau avansata, cunoscatorii isi vor da probabil seama, dar in desenele mele conteaza ideea ca totul e viu. Fiecare desen este viu prin ceea ce am lasat in el si prin ce exista in spatele lui, mai mult sau mai putin imaginar, complex, real. Ea e in spatele fiecarui desen.
Niciunul nu e tacut.

Ca sa inchei o prima postare completa, mai am de facut o precizare. Fiecare lucrare e semnata in coltul din dreapta jos cu pseudonimul "Hana". Este o derivare de la "Ana" in japoneza, limba care imi place in mod special. Alice a mea l-a ales pentru mine si va aparea pe fiecare desen de-al meu, pentru o vreme.

Alice va saluta.

Un comentariu:

  1. Eu nu cred ca in desen conteaza in totdeauna tehnica ci cum ai zis si tu , continutul caria trebuie sa ii dai viata, mie imi place desenul, in mod special mainile ( stiu din propria experienta ca sunt foarte greu de realizat )

    RăspundețiȘtergere