marți, 5 octombrie 2010

Oboseala ...

Traiesc intr-o lume mult prea obosita, nu e obositoare ci obosita. Lumea asta care ma gazduieste nu are idealuri, lumea asta e ca un poet simbolist care nu mai vede iesirea din suferinta. As vrea sa traiesc intr-o lume romantica, ei, romanticii, vad intotdeauna o salvare, o scapare din aceasta stare de plictiseala, tristete si suferinta, vad aceasta scapare in: viata, moarte, comos, istorie ori eros. Lumii in care noi traim ii lipsesc toate astea. Lumea noastra este o lume simbolista, o lume mult prea trista. Uita-te in jurul tau pe strada, vezi rasfirat cate un om ce zambeste, restul sunt incruntati, nervosi sau tipa. Copii mici plang mai mult, batranii sunt mai rai, tinerii nu mai au respect si adultii sunt mereu incruntati, toate astea duc la un haos, la o lume in cearta continua. E trist.... Parca acum ceva ani in urma lumea era mai vesela.

Oboseala asta ma innebuneste!

4 comentarii:

  1. "ei, romanticii, vad intotdeauna o salvare, o scapare din aceasta stare de plictiseala, tristete si suferinta, vad aceasta scapare in: viata, moarte, comos, istorie ori eros. Lumii in care noi traim ii lipsesc toate astea. "

    Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. ai foarte mare dreptate... o sa ajungem sa ne creem propriul univers din care nu o sa mai putem sa iesim. Ce scapari avem in lumea de azi ? dragostea si arta ... in rest chiar ca nu mai este nimic in care sa crezi. Dar poate ca noi o sa schimbam ceva, eu nu-mi pierd optimismul aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Andrei!
    Liviu nici eu nu imi pierd optimisul doar ca as vrea sa vad ca si cei din jurul meu sunt optimisti si mai veseli ...mai altfel ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca lumea asta o sa devina mai optimista si mai vesela in momentul in care o sa realizeze ca nu poti face nimic impotriva vietii, ne-am obisnuit prea mult sa luptam pentru ceva ( orice ar fi ) fara sa realizam ca fericirea vine de la sine, nu trebuie sa ne luptam pentru ea unii spun ca ar trebui chiar sa ignoram fericirea. In ceea ce priveste pesimismul mi se pare cel putin inutil cum este de altfel si optimismul daca il raportam la fapte, numai ca optimismul ne ajuta sa ne pastram sperantele. Si poate ca tu si multi oameni de pe aici aveti o influenta buna asupra societatii asa ca sunteti/suntem pe drumul cel bun. :)

    RăspundețiȘtergere